Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ostalep: Moldova trebuie să se îndepărteze urgent de linia de foc

20 mar. 2014,, 16:07   Societate
6256 17
Foto: noi.md
„Nu trebuie să o facem pe băieții mari și puternici. Moldova trebuie urgent să se îndepărteze urgent de linia de foc și să acționeze doar în interesele naționale”, a declarat, intervievat de NOI.md, directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep.

Diplomatul a atenționat că toate declarațiile nechibzuite ale demnitarilor de stat, Parlamentului și Guvernului referitoare la evenimentele din Ucraina, Crimeea și Rusia ar putea avea consecințe destul de negative pentru Moldova.

„Pe parcursul celor patru ani și ceva, actuala conducere a țării nu a activat în folosul poporului său. Puterea privatizată de un grup de șarlatani, inclusiv politica externă, a activat nu în interesele naționale, ci în interesele lui Filat, Leancă, Plahotniuc și celorlalți. Însă ceea ce fac ei prin multiplele călătorii în Europa și SUA, care deja nu se mai încadrează în limitele bunului simț, precum și declarațiile privind evenimentele din Ucraina, va lovi dureros în interesele țării pe viitor și în cetățenii moldoveni deja acum”, a subliniat interlocutorul.

„Primii care vor simți pe propria piele reacția rușilor la declarațiile deloc prietenoase la adresa lor din partea demnitarilor de rang înalt de la Chișinău vor fi cei 700 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care trăiesc și muncesc în Federația Rusă. Conducerea Rusiei, deocamdată, este preocupată de problemele sale majore, însă cu timpul vor fi luate deciziile respective și sînt convins că acestea vor fi în favoarea acestei țări. Iată atunci ei vor analiza, cum s-au comportat în timpurile grele unele țări și popoare. Ne va fi greu să-i convingem că nu avem nicio vină, că dezmățul politic a fost declanșat de Timofti și turma lui. Or, vinificatorii noștri, de exemplu, acum la fel suferă nemeritat”, a conchis Ostalep.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?