Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4050

Liberalii „atacă” din nou Coaliția

17 mar. 2014,, 15:45   Politică
3806 2
Foto: noi.md
Reprezentanții PL au depus o nouă sesizare la Curtea Constituțională pe marginea modificării cotei accizului la articolele din tutun, amendament pe care liberalii îl califică drept ilegal. Potrivit PL, modificările operate de deputați vor provoca falimentul producătorilor autohtoni de tutun.

În opinia liberalilor, Parlamentul a modificat unilateral, contrar propunerii înaintate de Guvern şi fără acordul acestuia, cota accizului la țigările de foi şi trabucuri. Autorii sesizării susțin că acest proiect de lege este neconstituţional, din cauză că a fost adoptat cu încălcarea flagrantă a dispoziţiilor legale ce vizează înaintarea unui amendament de lege. Totodată, liberalii denunță și faptul că documentul a fost votat în lipsa avizelor comisiilor permanente ale Parlamentului şi ale Direcţiei juridice a Secretariatului Parlamentului.

„Este bine cunoscut faptul ca ţigările de import sînt mai scumpe decît cele autohtone, or, Guvernul, la înaintarea propunerii de stabilire a cotei „ad valorem” în cuantum de “31%” în coraport cu “24%” adoptat de Parlament, a prevăzut expres acest fapt. Considerăm că intenţia unui grup restrîns de persoane ce au promovat acest proiect de lege a avut scopul de a falimenta producătorii autohtoni, în special S.A. „Tutun-CTC”, pentru ulterioara privatizare la un preţ derizoriu”, se precizează în sesizarea depusă de PL.

Menționăm că săptămîna trecută, Partidul Liberal a sesizat Curtea Constituțională pe marginea unei alte decizii a Parlamentului ce acordă dreptul vameşilor la 10% din valoarea bunurilor introduse ilegal în ţară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?