Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Sondaj: Moldova merge pe o cale greșită (VIDEO)

17 mar. 2014,, 13:19   Societate
7093 7
Foto: esp.md
72% dintre cetățenii Republicii Moldova consideră că evenimentele din țară au luat-o într-o direcție greșită, în timp ce 19% cred că Moldova merge pe o cale corectă. Acestea sînt datele sondajului „Vox Populi ‒ martie 2014”, realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, care au fost făcute publice astăzi.

Potrivit sondajului, numai o pătrime dintre respondenți consideră că reformele care au loc în țara noastră contribuie la dezvoltarea democrației, iar majoritatea dintre ei, 64%, cred că reformele nu ajută la dezvoltarea acesteia.

Aproximativ 50% dintre cetățeni nu sînt mulțumiți de nivelul de trai și doar 20% dintre aceștia au declarat că sînt mulțumiți de nivelul de trai.

Potrivit sondajului, la 66% dintre moldoveni nivelul veniturilor este sub pragul sărăciei, iar 21% consideră că nivelul veniturilor lor este suficient pentru un trai decent, dar, în același timp, nu își pot permite cumpărături scumpe.

Aproape jumătate din populație consideră că actualul guvern este în stare să schimbe viaţa în mai bine, totodată, 43% dintre respondenți sînt optimiști în raport cu acțiunile guvernării.

Sondajul a fost realizat în perioada 4-14 martie pe un eșantion de aproape 1.200 de persoane. Marja de eroare constituie 3,0 la sută.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?