Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Alertă de poluare la Paris

15 mar. 2014,, 11:00   Externe
3623 0
Foto : polosaty.ru
Alertă de poluare la Paris, dar şi în alte oraşe ale Franţei. Ca să mai reducă noxele şi să-i convingă pe parizieni să lase maşinile acasă, autorităţile au anunţat că transportul public va fi gratuit de astăzi pînă duminică seara. Tot gratuite vor fi şi bicicletele oferite pentru plimbare celor care vor să facă mişcare.

Pe o scară de la unu la 10, la Paris poluarea a atins nivelul 8, cel mai ridicat de pînă acum. Smogul acoperă cerul, iar cele mai înalte monumente ale capitalei sunt învăluite în nori de poluare.

„Mă dezamăgeşte faptul că nu este complet albastru cerul din cauza poluării. Este păcat că este frumos la Paris, dar poluarea nu ne lasă să profităm”, a spus un turist.

Ca să mai reducă din poluare, autorităţile au înăsprit controalele în trafic pentru a vedea dacă automobilele respectă condiţiile de mediu, iar traficul maşinilor grele a fost restricţionat.

În acest timp, primăria din Paris a făcut apel către populaţie să-şi lase maşinile acasă şi să folosească mijloacele de transport în comun. Iar cei care preferă transportul pe două roţi pot folosi gratuit biciclete.

După un episod sever de poluare din iarna trecută, autorităţile pariziene au decis limitarea vitezei autovehiculelelor la 20 de kilometri la oră, în anumite zone şi interziecerea accesului în oraş a camioanelor mai mari de 3,5 tone.
De asemenea, guvernul se gîndeşte să impună circulaţia alternativă a maşinilor - o zi cele cu numere pare, o zi cele cu numere impare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?