X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Pe harta politică a Moldovei vor apărea în curînd două partide noi?

8 mar. 2014,, 13:00   Politică
8973 4
Foto : wikipedia
Despre posibilitatea suplinirii diversităţii politice în Moldova a declarat pentru portalul tribuna.md politologul Ian Lisnevschi. Astăzi, în ţară activează 39 de partide, iar încă două promit să apară în luna aprilie.

„Nu e secret că astăzi se pregăteşte înregistrarea a încă două partide, aşa că sînt toate şansele că, în aprilie, pe scena politică din Republica Moldova vor activa cel puţin 40 de partide”, a explicat politologul.

Potrivit lui Ian Lisnevschi, „problema nu constă în numărul partidelor, dar în activitatea lor”. Din 39 de formaţiuni politice, doar 12 se remarcă printr-o activitate politică reală. Dintre acestea, doar un partid este regional şi 8 sînt reprezentate în parlament”.

„Să fiu sincer, în Moldova sînt foarte puţine partide politice adevărate. Ele pot fi numărate pe degete, deoarece partidul politic nu poate fi pasiv 4 ani şi să se trezească doar campania electorală; el nu poate fi creat cu un an sau cu jumătate de an înaintea alegerilor; el nu poate să-şi schimbe diametral statutul, programul, emblema sau denumirea; nu poate fi ca programul electoral să difere de programul partidului”, a menţionat el.

Potrivit politologului, „ceea ce aven noi astăzi, nu sînt partide, dar proiecte politice, clone politice, create cu un anumit scop”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?