X 
Cutremure stiri: 502

TENSIUNI în Parlament din cauza unui proiect de lege

6 mar. 2014,, 12:34   Politică
5687 4
Foto: noi.md
Proiectul de lege privind regulamentul de organizare a referendumurilor locale, care prevede că autoritățile publice locale nu vor putea organiza plebiscite pe marginea problemelor de interes național sau a celor care vizează politica internă și externă a statului, a stîrnit discuții aprinse în Parlament.

Proiectul a fost criticat aspru de către comuniști. Deputatul Artur Reșetnicov a precizat că acesta contravine Constituției, iar implementarea lui nu va avea sorți de izbîndă. Reșetnicov i-a adresat un mesaj ironic secretarului Comisiei juridice a Parlamentului,Tudor Deliu.

„Am ajuns la concluzia că încercați nereușit, în calitate de pompier, să stingeți focul, dar mai mult gaz aruncați în foc și „veți aprinde” situația. Este o încercare nereușită de a interzice organizarea referendumurilor locale, în urma evenimentelor din Găgăuzia”, a spus Reșetnicov.

Liberal-democratul Tudor Deliu l-a contrazis pe Reșetnicov, precizînd că proiectul de lege nu se referă doar la situația din Găgăuzia. „Dumneavoastră ați aprins demult focul și nu găsiți acum mijloace ca să-l stingeți”, a spus Deliu.

Potrivit lui Deliu, proiectul de lege aduce anumite clarități în procedura de organizare a plebiscitelor locale și nu limitează în nici un fel competențele aleșilor locali.

Și socialistul Igor Dodon a criticat proiectul de lege. Potrivit lui, coaliția de guvernare insistă asupra adoptării documentului pentru a stopa inițiativele înregistrate în diverse raioane ale țării, în prezent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав