X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Un fost președinte are un sfat pentru membrii Coaliției

6 mar. 2014,, 12:24   Politică
4699 5
Foto: noi.md
Fostul președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi afirmă că autoritățile de la Chișinău trebuie să învețe o lecție din situația Ucrainei și să prevină izbucnirea unei crize similare în Republica Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de fostul șef de stat în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV.

Potrivit lui Lucinschi, reprezentanții coaliției proeuropene sînt preocupați prea mult de vizitele peste hotare și comunică prea puțin cu oamenii.

„Majoritatea oficialilor sînt permanent peste hotare. Noi trebuie să învăţăm unele lecţii după Ucraina. Izvorul este din interior, nimeni nu va veni cu armata fără pretext. În fiecare zi trebuie să se facă întîlniri cu oamenii. Guvernanţii trebuie să ştie cînd discută cu oficialii europeni situaţia din interior, pentru a oferi garanţii. Oamenii trebuie convinși. Este paradoxal cînd nu ai cu ce să-i convingi. Dacă vii cu minciuni îi aduni, acum vii cu argumente şi nu-i putem convinge”, a explicat Lucinschi.

În opinia fostului președinte, tendința unei părți a populației de a păstra în continuare o mentalitate sovietică este regretabilă. Acesta se arată convins că dezvoltarea țării este posibilă doar pe calea integrării europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?