X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul din Cipru a demisionat

28 feb. 2014,, 17:05   Externe
3961 0
Foto: pseka.net
Toți membrii guvernului cipriot și-au înaintat vineri demisia președintelui Nicos Anastasiades, în timpul unei reuniuni extraordinare a cabinetului, informează Cyprus Weekly.

Potrivit sursei citate, era de așteptat ca doar cei patru miniștri din partidul Diko să demisioneze în urma deciziei formațiunii politice de a părăsi coaliția de guvernare, însă, la scurt timp după începerea ședinței, s-a anunțat că toți cei 11 miniștri din guvern și-au prezentat demisia.

Ministrul de externe Ioannis Kasoulides a anunțat presa că președintele Anastasiades le-a cerut miniștrilor să rămînă la post pînă pe 15 martie.

Potrivit AFP, un purtător de cuvînt al președintelui Anastadiades a anunțat că șeful statului va prezenta la mijlocul lunii martie un nou guvern, după decizia partidului de centru Diko de a părăsi coaliția pe fondul dezacordului privind reluarea negocierilor cu partea turcă.

Această criză politică survine în contextul unui blocaj parlamentar privind adoptarea unei legi referitoare la privatizări. Adoptarea acestei legi este crucială pentru deblocarea unei noi tranșe din ajutorul internațional obținut de Cipru, după ce insula s-a aflat la un pas de faliment în urmă cu un an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?