X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Sectorul neguvernamental: Nu este o reformă a justiției, ci o degradare totală

27 feb. 2014,, 11:55   Societate
3135 0
Foto: mk.ru
Un șir de organizații neguvernamentale din Republica Moldova își exprimă protestul față de intenția autorităților de a reduce numărul instanțelor de judecată, în cadrul reformei justiției. „Tentativele de a-i lipsi pe oameni de posibilitatea de a-și rezolva problemele în raioanele lor nu sînt îndreptățite în niciun fel și vor cauza doar probleme în plus în loc de rezultatele și perspectivele anunțate cu atîta patos. În țara noastră mică, care are o infrastructură departe de idealurile europene și un nivel de viață modest, chiar și o astfel de problemă ca transferarea organelor de judecată în alt oraș ar putea crea o mulțime de inconveniente cetățeanului de rînd, care nu are timp, mijloace și forțe în plus pentru a circula în permanență între localități”, se menționează în declarația organizațiilor neguvernamentale.

Potrivit autorilor, reducerea numărului instanțelor de judecată va mări volumul de lucru al acestora, ceea ce îi va afecta puternic pe oamenii de rînd.

„Numărul dosarelor pierdute de Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului și așa este în creștere. În mare parte dosarele sînt pierdute din motiv că nu este asigurat dreptul cetățenilor la un proces echitabil și anume din cauza tergiversării la nesfîrșit a examinării dosarelor”. Reprezentanții societății civile subliniază că, dacă în conformitate cu „reforma” preconizată, în loc de 44 de instanțe de judecată vor rămîne doar 17, numărul unor asemenea procese va crește de mai multe ori.

„Așa ceva nu trebuie să se producă. Ne scuzați, însă aceasta nu e reforma justiției, ci o degradare totală! Opriți-vă, cît nu e tîrziu!”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?