Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova a ales integrarea în UE, fără cale de întoarcere – declarație

26 feb. 2014,, 12:46   Politică
3996 15
Foto: parlament.md
Președintele Parlamentului, Igor Corman, a participat la inaugurarea primei Convenții Moldo-Americane. Evenimentul a reunit reprezentanți ai comunităților de moldoveni din SUA, personalități recunoscute prin excelență în mediul de afaceri și domeniul academic, precum și numeroși susținători americani ai Republicii Moldova.

În adresarea sa, șeful legislativului s-a referit la schimbările inițiate în Republica Moldova pentru modernizarea țării în contextul integrării europene, situația politică internă și evoluțiile în regiune, anunță Serviciul de presă al Parlamentului.

Igor Corman a afirmat că Republica Moldova este fermă în alegerea sa privind dezvoltarea în baza modelului european și a menționat că țara noastră a ales integrarea în Uniunea Europeană, fără cale de întoarcere, aceasta fiind o decizie suverană, care trebuie respectată.

Tot astăzi, spicherul a avut întrevederi cu secretarul de stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, preşedintele Institutului Democratic Național (NDI), Kenneth Wollack, și vicepreședintele executiv al Institutului Republican Internațional (IRI) Judy Van Rest.

Judy Van Rest a anunțat despre reluarea activității Institutului în țara noastră începînd cu luna aprilie 2014, cu proiecte noi menite să contribuie la consolidarea capacităților autorităților în elaborarea politicilor publice care ar sprijini guvernarea în continuarea parcursului european.

Convenția Moldo-Americană reprezintă o platformă publică de dialog și comunicare, avînd drept scop consolidarea parteneriatelor între Statele Unite ale Americii și Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?