Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Principalul antrenor al selecţionatei Moldovei speră că echipa va ieşi în etapa finală a Campionatului Europei din 2016

24 feb. 2014,, 16:27   Sport
4107 0
Foto: lolo.md
Principalul antrenor al selecţionatei Moldovei la fotbal, Ion Caras, speră că echipa va reuşi să iasă în finala Campionatului Europei, care va avea loc în Franţa în 2016.

Potrivit agenţiei "Infotag", despre aceasta antrenorul a declarat pentru presă, comentînd rezultatele tragerii la sorţi de duminică, 23 februarie. Potrivit tragerii la sorţi, Moldova face parte din aceeaşi grupă cu Rusia, Suedia, Austria şi Liechtenstein. Potrivit orarului, selecţionata Moldovei va începe o nouă campanie de calificare în Muntenegru, pe 9 octombrie. După aceasta, Moldova va susţine un meci acasă cu Austria, iar pe 12 octombrie va pleca în Rusia. Ultimul meci din anul curent va avea loc pe teren propriu, 15 octombrie, cu Liechtenstein. Restul meciurilor vor avea loc în 2015.

În Muntenegru naţionala Moldovei a încheiat ciclul de calificare pentru Campionatul Mondial 2014 cu o victorie de 5-2. Ce-i drept, acest meci nu decidea deja nimic pentru ambele echipe.

"Cred că avem adversari egali, cu care trebuie să jucăm demn. Scopul naţionalei este calificarea în finală. Vreau să conving jucătorii să facă tot posibilul pentru a realiza acest vis", a spus Caras.

Site-ul rus www.gazeta.ru citează cuvintele antrenorului naţionalei Rusiei, Fabio Capello, care a numit grupa "complicată".

Fostul antrenor principal al naţionalei Rusiei, Valeri Gazzaev, a numit tragerea la sorţi "norocoasă" pentru Rusia.

"În linii generale tragerea la sorţi s-a dovedit a fi norocoasă pentru Rusia. Rusia, Suedia și Austria sînt principalii favoriţi. Muntenegru tot este un adversar destul de serios. Iar Moldova şi Liechtenstein sînt, desigur, outsiderii grupei", a spus Gazzaev.

Site-ul citează ci cuvintele portarului naţionalei Moldovei, Stanislav Namaşco, care a evidenţiat în grupă Rusia şi Suedia.

"Principalii favoriţi ai grupei cred că sînt Rusia şi Suedia. Muntenegru şi Austria, la fel, sînt adversari puternici. Nu va fi uşor nici cu Liechtenstein. Sper că Moldova va putea lupta pentru locul trei. Important este să începem cu bine. Cel mai important este să ieşi pe teren sigur de sine şi să depui efort pentru a juca bine. În ciclul de calificare CM-2014 Moldova cu demnitate a făcut faţă tuturor adversarilor, în afară de Anglia, meciul pe care l-am pierdut", a spus Namaşco.

Actuala rundă de calificare va avea loc conform unei formule noi, cînd aproape jumătate dintre participanţi trec în finala Campionatului Europei. Acest fapt este condiționat de majorarea numărului de echipe – în finală vor juca nu 16 selecţionate, ci 24. Astfel, cîte doi cîştigători ai grupului trec direct în finală, iar echipele care au ocupat locul trei – prin meciuri de calificare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?