Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Boțan: Partidele din Moldova rîvnesc puterea pentru rentă politică

24 feb. 2014,, 15:49   Politică
3465 1
Foto: noi.md
Partidele politice din Republica Moldova își doresc să ajungă la putere pentru rentă politică și administrativă. Opinia aparține directorului Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ADEPT, Igor Boțan, și a fost exprimată în cadrul unei dezbateri publice pe marginea priorităților clasei politice în acest an.

Potrivit lui Boțan, sub pretextul că ar sluji binele public, politicienii moldoveni își apără de fapt propriile interese. „Există priorități ale clasei politice declarate și nedeclarate. Din păcate, în 20 de ani partidele s-au perindat la putere pentru rentă politică și administrativă. Această rentă îi face pe ei să renunțe la salarii în public. Sîntem puși în situația să credem că ei își dedică timpul, resursele, sănătatea pentru a sluji binele public. Dacă se dedică pentru binele public, atunci de ce se ceartă? Se ceartă pentru că nu pot împărți domeniile de pe care culeg cupoanele de pe urma rentei administrative și politice”, a explicat Boțan.

În opinia analistului, alegerile parlamentare vor constitui echivalentul unui referendum, întrucît anume în acest mod va fi determinat vectorul de politică externă a țării. Boțan a subliniat că este vorba de o alegere strategică care urmează a fi făcută de societate.

„Alegerile de la toamnă constituie echivalentul referendumului. Este o prioritate pentru toți, inclusiv pentru cetățeni. Cine va cîștiga scrutinul va determina vectorul de politică externă a țării. Partidele respective vor fi mandatate de cetățeni”, a conchis Boțan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?