X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Democrații din Găgăuzia îl "dezmint" pe Plahotniuc: "grupul lui Konstantinov" este exclus pentru "conspirație" cu Formuzal

16 feb. 2014,, 02:24   Politică
7886 7
Foto: gagauzinfo.md
Fracțiunea Partidului Democrat în Adunarea Populară a Găgăuziei, a lansat la 15 februarie o declarație, în care a prezentat propria versiune a motivelor excluderii din rîndurile sale a patru deputați ai Adunării Populare, în frunte cu președintele Dmitri Konstantinov. Potrivit documentului primit de REGNUM, "acești deputați au încălcat în mod repetat disciplina fracțiunii, au fost inițiatorii provocărilor și încercărilor de scindare a fracțiunii și echipei Partidului Democrat atît în Adunarea Populară, cît și în Găgăuzia".

În fracțiunea Partidului Democrat se susține că deputații excluși "au pășit pe calea de destabilizare a Adunării Populare a Găgăuziei, conspirînd cu bașcanul, Mihail Formuzal, cu scopul scindării Adunării Populare și paralizării activității sale". "Deosebit de acut acest lucru s-a observat la sfîrșitul anului 2013 - începutul anului 2014. Trădînd interesele echipei care i-a ajutat nu numai să devină deputați, dar, de asemenea, să ocupe posturi în cadrul Adunării Naționale, trădătorii intereselor fracțiunii și partidului au inițiat rechemarea din posturile lor a vice-președinților Adunării Populare, Demian Karaseni și Alexandr Tarnavski, dar și a unor președinți ai comisiilor permanente aleși din partea Partidului Democrat", - se spune în declarație.

"Considerăm că acest grup de deputați a trădat nu numai alegătorii săi, dar, de asemenea, interesele fracțiunii, partidului și Găgăuziei, în general, - continuă autorii documentului. – Toate încercările lor de a se ascunde în spatele referendumului din 2 februarie, sînt doar un paravan pentru a justifica trădarea. Fracțiunea Partidului Democrat împreună cu alte formațiuni politice în Adunarea Populară a sprijinit ideea referendumului și a participat la pregătirea și organizarea lui".

"Sîntem siguri, că mai devreme sau mai tîrziu, această trădare trebuia să se întîmple, deoarece a fost concepută mult mai devreme, în complicitate cu oponenții politici ai Partidului Democrat în persoana guvernatorului Găgăuziei, angajat în destabilizarea activității organul legislativ suprem al autonomiei. A tolera în continuare trădarea în rîndurile noastre nu mai era posibil. Deaceea, decizia de a exclude grupul de deputați din rîndurile fracțiunii a fost un pas necesar și justificat. Decizia noastră va fi un pas spre a curăța partidul de trădători și începutul recuperării fracțiunii și întregului partid în ajunul evenimentelor politice decisive din anul curent și viitor", - se spune în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?