X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Krasnoselski vrea să redenumească regiunea transnistreană. Reacția Chișinăului

19 apr. 2019,, 10:00   Politică
4971 3

Așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, vrea ca Transnistria să fie redenumită în Pridnestrovie.

Potrivit lui, termenul „Transnistria” a fost inventat de partea moldovenească și „are un concept de ocupație, care conduce la ideea fascismuluu și a nazismului”, notează agora.md.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ședințe de lucru cu așa-zisul premier al regiunii, scrie presa locală. „Termenul de „Transnistria”, folosit în Occident, este inacceptabil pentru Pridnestrovie: a apărut în timpul ocupației fasciste-române pentru a desemna guvernarea românească”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Liderul nerecunoscut a mai spus că a recomandat mai multor diplomați să se folosească noua denumire a regiunii. „Străinii trebuie să se obișnuiască să utilizeze adevărata denumire”, a menționat el.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lescnic, solicitată de Publika TV, a declarat că, în procesul de negocieri, în toate documentele elaborate pe platforma OSCE, se utilizează doar sintagma „conflictul transnistrean” și, respectiv, denumirea „Transnistria”, formulă care este acceptată la nivel internațional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?