X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Funcţionarul şpăgar care a lăsat Centrul Naţional Anticorupţie fără bani (VIDEO)

5 feb. 2014,, 13:25   Societate
6431 1
Foto: e-stireazilei.ro
Inspectorul fiscal Vasile Popuşoi, care riscă acum zece ani de închisoare pentru luare de mită, reţinut luni dimineaţa de mascaţii de la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) are 30 de ani și este tatăl tripleților vizitați anterior de liderul PDM, Marian Lupu. Potrivit unui material publicat de Adevărul.md, Popuşoi locuieşte în sectorul Telecentru din Chişinău, într-un apartament închiriat. La mijlocul lunii mai a anului trecut, el a fost vizitat acasă de preşedintele PD, Marian Lupu, care i-a oferit o sumă de bani, scutece şi jucării pentru cei patru micuţi.

Contactată de reporterii „Adevărul”, Cristina Popuşoi, soţia inspectorului anchetat, spune că nu a mai comunicat cu bărbatul ei de luni dimineaţa. „Ultima dată l-am văzut pe Vasile luni, cînd a plecat la serviciu. Am aflat de la televizor ce s-a întîmplat. Ştiu că are un avocat, dar nu-l cunosc”, a declarat ea.

Vasile Popuşoi se află acum în arestul CNA, după ce ar fi pretins şi primit 135.000 de dolari şi 100.000 de lei. Informaţia a fost făcută publică ieri de şeful Direcţiei urmărire penală al CNA, Bogdan Zumbreanu, care a susţinut că interpuşii inspectorului fiscal, reţinuţi şi ei, le creau diverse probleme agenţilor economici şi ulterior le propuneau să le soluţioneze impedimentele create.

Şefii fiscului susţin că deseori colaboratorii fiscali sînt ameninţaţi sau ajung ţinta unor tentative de corupere şi că, în acest caz, aşteaptă poziţia oficială a organelor de urmărire penală.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?