Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Uniunea Europeană şi Statele Unite elaborează un plan de asistenţă financiară pentru Ucraina

4 feb. 2014,, 08:30   Externe
4894 4
Foto: pik.tv
Statele Unite și Uniunea Europeană pregătesc un program important de asistență financiară pentru Ucraina, a anunțat Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, în cadrul unui interviu acordat Wall Street Journal.

"Uniunea Europeană şi Statele Unite dezvoltă un plan care examinează măsurile pe care le avem de luat în diverse sectoare ale economiei ucrainene pentru ameliorarea lucrurilor", a declarat Ashton.

"Ajutorul nu va consta doar în bani. Este vorba şi de oferirea de garanţii financiare pentru susţinerea şi stabilizarea economiei ucrainene", a explicat oficialul UE.

Duminică, un lider al opoziţiei de la Kiev, Arseni Iaţeniuk, a afirmat că partidele proeuropene au cerut asistenţă financiară din partea Occidentului.

"Ne-am adresat partenerilor occidentali pentru asistenţă financiară. Occidentalii au anunţat că sînt pregătiţi să ne ofere ajutor", a spus Iaţeniuk.

De asemenea, opoziţia ucraineană proeuropeană din Ucraina a cerut mediere internaţională în negocierile cu Administraţia Viktor Ianukovici pentru a se evita "interpretările divergente".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?