X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sergiu Sîrbu: Adresarea lui Ciobanu doar îi mărește popularitatea lui Dodon

3 feb. 2014,, 16:41   Politică
5253 5
Foto: noi.md
„Adresarea deputatului PLDM Maria Ciobanu la Procuratura Generală cu solicitarea de a-i retrage liderului Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, imunitatea parlamentară pentru participarea activă în desfășurarea referendumului din Găgăuzia este în favoarea lui Dodon, deoarece îi conferă eroism personalității lui”, a declarat pentru NOI.md deputatul PD, juristul Sergiu Sîrbu, solicitat să comenteze această informație.

„În primul rînd, numai parlamentul este în drept să-l lipsească de imunitate pe deputat, la cererea organelor de drept. Mai departe, dacă e să fim corecţi pînă la urmă, atunci atît pînă la data desfăşurării referendumului ilegal, cît și duminică, în Găgăuzia, au fost mulți deputați și politicieni din toate partidele. Și ei trebuie traşi la răspundere penală? Ce articol ar urma să le fie incriminat?”, s-a întrebat deputatul.

Potrivit sursei citate, urmărirea penală a deputaţilor Adunării Populare a Găgăuziei şi a altor organizatori ai plebiscitului desfăşurat este posibilă doar în cazul în care se va insista asupra legitimităţii rezultatelor, cînd se vor face apeluri la nesupunere civilă autorităților de stat, cînd va exista o amenințare serioasă pentru integritatea țării.

„În mare parte, referendumul care s-a desfăşurat în Găgăuzia este o adevărată mană cerească pentru politicieni. Summitul de la Vilnius s-a consumat şi nu au mai rămas teme de discuţie. În atare situați nu e decît un pas pînă la ştergerea politicienilor din memoria națiunii. Iată că, periodic, apare nevoia găsirii unui motiv pentru a reaminti sus şi tare despre propria existenţă – a celor care stau la straja intereselor societății”, a concluzionat Sîrbu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?