Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Democrații comentează acuzațiile lui Ghimpu

23 ian. 2014,, 17:28   Societate
6409 10
Foto: inprofunzime.md
Democrații resping acuzațiile aduse de membrii Partidului Liberal, care au declarat că prin introducerea sistemului electoral mixt PD vrea să obțină mai multe voturi la alegerile parlamentare din 2014. Solicitat de NOI.md, deputatul democrat Sergiu Sîrbu a opinat că acest proiect trezește nemulțumirea liberalilor, din considerentul că ar fi în defavoarea Partidului Liberal.

Deputatul califică acuzațiile liberalilor în acest sens drept nefondate și precizează că proiectul a fost elaborat pentru a servi nu interesul vreunui partid, dar cel al cetățeanului.

„Aceste atacuri, acuzații din partea PL-ului reprezintă o reacție care denotă că sistemul electoral mixt nu este de fapt convenabil liberalilor. Probabil că PL nu are un număr suficient de personalități, de persoane cu autoritate, care să fie promovate și să atragă alegătorul”, a menționat Sîrbu.

Sîrbu se arată convins că votul mixt este binevenit pentru Republica Moldova, în condițiile în care acesta va oferi posibilitatea cetățeanului să-și cunoască mai bine persoana care îi va apăra interesele în parlament.

„Acest sistem nu vine să apere interesele unui sau altui partid, dar să apropie cetățeanul de aleșii poporului, să-i ofere acestuia posibilitatea să-și cunoască candidatul, dar și să-l sancționeze pentru anumite erori. În cazul sistemului electoral actual acest lucru nu este posibil”, a specificat Sîrbu.

Totodată, deputatul democrat a ținut să-i contrazică pe liberali în privința modului în care au fost repartizate circumscripțiile electorale. El a dat asigurări că stabilirea numărului de circumscripții a avut la bază principiul demografic și cel teritorial. Potrivit deputatului, votul mixt vine să asigure, în premieră, dreptul la vot al cetățenilor din regiunea transnistreană, dar și a celor din diasporă.

Precizăm că liberalii s-au arătat indignați de existența unei mari discrepanțe între numărul circumscripțiilor din Chișinău și cel al circumscripțiilor pentru UTA Găgăuzia, acuzînd Partidul Democrat că urmărește alte interese.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?