Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Slusari: Banii și timpul sînt mai importante decît vorbele dulci

23 ian. 2014,, 16:35   Societate
3830 1
Foto: noi.md
„Producătorii agricoli moldoveni nu simt euforie în privinţa Uniunii Europene, pentru că această colaborare conduce la probleme mari”, consideră preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari. El a făcut această declaraţie joi, în cadrul conferinţei miniştrilor agriculturii din UE şi ţările Parteneriatului Estic, care a avut loc la Chişinău.

Potrivit agenţiei „Infotag”, Slusari a afirmat că fermierii moldoveni au nevoie de mai multe finanţe şi timp ca să devină competitivi pe pieţele europene.

„Mărfurile noastre nu sînt suficient de competitive, subvenţiile sînt insuficiente şi nici nu se compară cu cele din ţările europene. Chiar dacă avem un oarecare suport, ni se impun restricţii, inclusiv, prin intermediul taxelor vamale. În aceste condiţii, mulţi producători agricoli moldoveni nu vor renunţa să livreze produse pe pieţele estice, în pofida concurenţei serioase şi problemelor mari”, a spus Slusari.

El a estimat că e nevoie de timp şi de bani pentru dezvoltarea agriculturii.

„Noi căutăm să abordăm pragmatic problemele care apar. În Uniunea Europeană există mulţi producători agricoli autohtoni, care, de asemenea, au nevoie de investiţii şi ei au un control al calităţii înalt. Nu cred că produsele noastre se vor vinde pe pieţele europene în volumul de care avem nevoie. Propun să acordăm o atenţie mai mare dezvoltării sectorului agricol, să sporim competitivitatea, să îi asigurăm pe fermieri cu tehnologii noi, şi abia apoi vom putea afirma cu certitudine că mărfurile noastre au o valoare anumită”, a menţionat acesta.

Alexandru Slusari a mai lansat acuzaţii la adresa autorităţilor, care, în opinia lui, „pur şi simplu, îi duc de nas pe producătorii agricoli autohtoni, fără să le rezolve problemele”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий