X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Opoziția ucraineană a anunțat mobilizare totală: Toți la Kiev!

22 ian. 2014,, 12:24   Externe
7486 1
Foto: zn.ua
Liderul fracțiunii „Svoboda”, Oleg Tiagnibok, a menționat că de Ziua Reunificării Ucrainei, care este marcată anual la 22 ianuarie, se va decide soarta țării. Opoziția planifică să organizeze un marș al activiștilor pe străzile centrale ale Kievului.

Opoziția a îndemnat oponenții puterii să vină miercuri, la 18.00, în Piața Independenței din centrul Kievului. „Mobilizare națională totală. Toți la Kiev, toți pe Maidan! Astăzi se va decide soarta statului”, a scris Tiagniboc pe una dintre rețelele de socializare.

Potrivit opozantului, de moartea manifestanților este responsabil personal ministrul Afacerilor Interne, Zaharcenko. Formațiunea „Svoboda” a difuzat, de asemenea, împreună cu partidele „UDAR” și „Batikivșcina” o declarație în care pune responsabilitatea pentru ceea ce se întîmplă pe umerii președintelui Victor Ianukovici.

„Totul ce se va întîmpla acum în țară, viața și securitatea fiecărui cetățean, precum și moartea manifestanților ține de responsabilitatea personală a lui Victor Ianukovici, care pe parcursul a două luni a ignorat cerințele corecte ale manifestanților pașnici și prin acțiunile sale degenerează situația în violențe”, au declarat reprezentanții opoziției.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?