X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Opoziţia siriană a confirmat participarea sa la Geneva II, după anularea invitaţiei Iranului

21 ian. 2014,, 11:30   Externe
2482 0
Foto: newsru.com
Coaliţia opoziţiei siriene a confirmat, luni, participarea sa la conferinţa Geneva II, după ce ONU a anulat invitaţia adresată Iranului, un aliat al regimului sirian.

"Coaliţia opoziţiei siriene salută decizia secretarului general al Naţiunilor Unite de a anula invitaţia adresată Iranului, deoarece această ţară nu a îndeplinit condiţiile cerute de conferinţă (...), şi confirmă participarea sa la Geneva II, care are ca obiectiv o tranziţie politică în Siria", a anunţat Coaliţia într-un comunicat publicat luni seară.

Iranul, principalul aliat al regimului sirian, a confirmat participarea la conferinţa de pace Geneva II, însă a refuzat impunerea unor condiţii prealabile privind crearea unui guvern de tranziţie în Siria, potrivit AFP.

"Pe baza invitaţiei oficiale a secretarului general ONU Ban Ki-moon, Iranul va participa la conferinţa de pace, însă fără condiţii prealablile", a declarat Marzieh Afkham, purtătorul de cuvînt al Ministerului iranian de Externe.

Luni seară, opoziţia siriană aflată în exil a anunţat că va lua o decizie definitivă cu privire la participarea sa la conferinţa de pace Geneva II după următoarea conferinţă de presă a secretarului general al ONU Ban Ki-moon.

"Coaliţia siriană va lua o decizie finală în baza declaraţiilor pe care le va face secretarul general" al Naţiunilor Unite, a anunţat ea într-un comunicat, subliniind că Ban Ki-moon a rămas "dezamăgit" de poziţia iraniană în acest dosar.

De asemenea, Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au insistat că, pentru a participa la conferinţa de pace din Elveţia, Teheranul trebuie să accepte comunicatul reuniunii Geneva I, care prevede instalarea unui guvern de tranziţie în Siria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?