Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Reprezentantul UE a confirmat termenele de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii Moldovei şi de semnare a Acordului de asociere

20 ian. 2014,, 15:30   Societate
5210 0
Foto: trm.md
Şeful Departamentului pentru ţările Parteneriatului Estic din cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă, Dirk Schuebel, a confirmat termenele de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii Moldovei şi de semnare a Acordului de asociere, anunţaţi la finele anului trecut de către Uniunea Europeană.

În interviul agenției „Infotag”, diplomatul a declarat că „cetăţenii Moldovei vor obţine dreptul de a călători fără vize în ţările Europei pînă la începutul verii, iar Acordul de asociere va fi semnat pînă la finele lunii septembrie”.

Oficialul şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu informaţia apărută în anumite surse mass-media cu privire la faptul că UE a strămutat aceste termene pentru mai tîrziu. În informaţia prezentată se face trimitere la Dirk Schuebel.

„Niciodată nu am spus aşa ceva. Cooperăm cu autorităţile moldoveneşti conform ordinii de zi stabilite, totul are loc conform planului. Am încheiat negocierile cu privire la Acordul de asociere, actualmente discutăm Ordinea de asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană. Săptămîna trecută consultările au avut loc la Chişinău, la finele lunii februarie ne vom întruni din nou la Bruxelles. Activitatea este una fructuoasă”, a accentuat Schuebel.

În cadrul Ordinii de asociere prioritare vor fi chestiunile privitoare la statul de drept, reformele justiţiei, lupta cu corupţia şi libertatea opiniei. Potrivit comunicatului, colaborarea în domeniul politicii externe şi securităţii va fi îndreptată spre prevenirea conflictelor şi gestionarea situaţiilor de criză. În cadrul primei runde de consultări, o atenţie deosebită a fost acordată justiţiei, libertăţilor şi securităţii, în special, protecţiei datelor personale, migraţiunii şi acordării azilului, reformării poliţiei, lupta cu criminalitatea organizată şi administrarea frontierelor. În cadrul rundei de consultaţii de la Chişinău, textul Ordinii de asociere a fost în linii generale aprobat şi va fi finalizat în cadrul următoarei runde, care va avea loc la Bruxelles la finele lunii februarie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?