X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Investițiile a trei rezidenți noi ai subzonei ZEL „Bălți” vor constitui circa 2 milioane de euro

20 ian. 2014,, 14:45   Economie
4560 1
Foto: bizwiz.ro
Trei întreprinderi cu capital străin care au devenit rezidente ai subzonei Strășeni a Zonei Economice Libere „Bălţi” în urma concursului desfășurat la 16 ianuarie current vor investi în realizarea proiectelor lor circa 2 milioane de euro, transmite NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei, cel mai mare proiect investiţional va fi realizat de întreprinderea mixtă „Italprod”, care planifică producerea utilajului pentru prelucrarea strugurilor. Volumul de investiţii va constitui 1,2 milioane de euro, iar volumul vînzărilor – 4 milioane de lei anual. Compania intenționează să angajeze, la prima etapă, 50 persoane cu un salariu mediu lunar de 5500 de lei. Inițierea procesului de producere este preconizată pentru trimestrul I al anului 2014.


ÎM „Ferpont” va produce structuri din oţel pentru beton armat. Conform condiţiilor concursului, volumul investiţiilor pentru realizarea proiectului în cauză va constitui 500 de mii de euro, iar volumul vînzărilor – 1 milion de euro anual. La prima etapă vor fi create 9 locuri de muncă, cu un salariu mediu lunar de 400 de euro. Lansarea procesului de producere este preconizată pentru prima jumătate a anului 2014.

Întreprinderea „Energy Solaris” va produce echipament pentru captarea şi transformarea energiei solare în scopul încălzirii apei şi încăperilor. Volumul de investiţii va constitui 100 de mii de euro, volumul vînzărilor – 2,5 milioane de lei anual, iar numărul locurilor de muncă create la prima etapă – 9 persoane, cu un salariu mediu lunar de 6500 de lei. Lansarea procesului de producere este programată, de asemenea, pentru prima jumătate a anului 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?