Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Deputații APG au fost invitați să se prezinte la interogatoriu la MAI

15 ian. 2014,, 14:15   Societate
2374 1
Foto: moldova.org
Numele tuturor deputaților găgăuzi, fără excepție, ai organului legislativ al autonomiei figurează în cadrul unui dosar penal deschis de către Procuratura Generală în conformitate cu articolul 352 din Codul penal al Republicii Moldova „Samavolnicie”.

Aleșii poporului au primit deja citaţiile care îi obligă să se prezinte la interogatoriu la Inspectoratul General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, fiind suspectaţi de comiterea unei infracțiuni. Parlamentarii sînt chemaţi la interogatoriu pe data de 16 ianuarie, comunică portalul de știri Gagauzinfo.md.

Amintim că Adunarea Populară a Găgăuziei din 27 noiembrie 2013 a adoptat decizia de a organiza două referendumuri: unul consultativ, cu referire la vectorul politicii externe și unul ‒ legislativ, în privinţa statutului amînat al regiunii.

Totodată, Judecătoria Comrat a declarat că organizarea plebiscitului este ilegală, iar Procuratura Generală a Republicii Moldova a deschis dosar penal pentru abuz de putere şi samavolnicie în legătură cu organizarea referendumului. Indiferent însă de acest lucru, autorităţile locale continuă activ pregătirile pentru desfăşurarea referendumului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?