X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Viceministru: Liberalizarea regimului de vize va apropia mai mult cele două maluri al Nistrului

15 ian. 2014,, 12:15   Societate
3988 4
Foto: tribuna.md
Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în statele UE din vara anului 2014, iar o decizie în acest sens ar putea fi adoptată de Parlamentul European pînă la sfîrșitul lunii martie.

Anunțul a fost făcut de viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Iulian Groza în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Întrebat dacă liberalizarea regimului de vize va contribui cumva la îmbunătățirea relațiilor dintre Chișinău și Tiraspol, viceministrul a răspuns că este sigur de efectele benefice pe care le va avea această decizie asupra consolidării încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

„Regimul fără vize se referă la toţi cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv la cei care locuiesc în regiunea transnistreană. Se deschid noi oportunităţi pentru cei care locuiesc acolo. Deja avem foarte mulţi cetăţeni moldoveni care au obţinut paşapoarte biometrice şi în regiunea transnistreană. Acest număr creşte şi e bine că creşte. Cu siguranţă, este una dintre cele mai eficiente măsuri de consolidare a încrederii între malurile Nistrului”, a opinat viceministrul.

Groza a ținut să precizeze că Republica Moldova este primul stat din cadrul Parteneriatului Estic care va obține regim liberalizat de vize fără a avea statut de țară-candidată. Oficialul a declarat că Moldova are susținerea statelor membre UE, pe această cale.

„Noi sîntem prima ţară care va obţine un regim fără vize în baza unui dialog, în baza eforturilor pe care le-am îndeplinit în implementarea planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize, în baza reformelor pe care le-am realizat”, a remarcat Groza.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?