X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Iurie Leancă dezaprobă declaraţiile unioniste ale lui Traian Băsescu

8 ian. 2014,, 13:14   Politică
9734 8
Foto: trm.md
Prim-ministrul Iurie Leancă dezaprobă şi califică drept nefericite declaraţiile unioniste ale preşedintelui român, Traian Băsescu. Leancă spune că Republica Moldova îşi va continua parcursul european, fără a-şi pierde suveranitatea.

Liderul de la Cotroceni a declarat pentru postul român B1 TV că, „în situaţia în care, în parcursul european al Republcii Moldova ar fi previzibilă o întoarcere către Uniunea Euroasiatică, sau urmare a unor provocări din Transnistria, care sînt şi acum, România are obligaţia să-i dea Republicii Moldova posibilitatea de a-şi continua parcursul european prin unirea cu România. Este şi o scurtare a drumului, şi o soluţie certă de continuare a acestuia”, a mai opinat Traian Băsescu.

Anterior, într-un interviu pentru Radio France Internationale, Iurie Leancă se arată recunoscător ţării vecine pentru sprijinul acordat Moldovei în procesul de integrare europeană. Totuşi, premierul spune că aluziile la o eventuală unire a celor două state nu-şi au locul. „Aceste declarații legate de unire sînt mai puțin fericite. Avem nevoie acum de mesaje care consolidează societatea noastră. Acest mesaj, această idee națională este integrarea europeană care nu înseamnă pierderea suveranității Republicii Moldova”, a declarat Iurie Leacă pentru Radio France Internationale, citat de Mesager.
Poziţia prim-ministrului Iurie Leancă a fost făcută publică după ce liderul de la Cotroceni a declarat, în timpul unei emisiuni difuzate de postul român B1 TV, că România are obligația de a se uni cu Republica Moldova, pentru ca aceasta din urmă să-și poată continua parcursul european.

Şeful statului român s-a pronunţat pentru o eventuală unire a celor două state şi înaintea Summitu-lui Parteneriatului Estic de la Vilnius. Şi atunci, declaraţiile liderului de la Cotroceni au stârnit nemulţumiri la Chişinău, transmite trm.md.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав