Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Crește numărul crimelor informatice. Află cum acționează infractorii (VIDEO)

31 dec. 2013,, 11:45   Societate
3496 0
Foto: businessmagazin.ro
Inspectoratul General de Poliție informează că în ultima perioadă sînt identificate tot mai multe cazuri de înşelăciune a clienţilor bancari. Este vorba despre persoane juridice care efectuează corespondenţă de afaceri cu partenerii din străinătate prin utilizarea cutiilor poştale electronice, relatează NOI.md.

Schema frauduloasă constă în informarea plătitorului, de regulă prin e-mail, de către partenerul de afaceri de peste hotare, despre modificarea datelor bancare cu solicitarea de a transfera o sumă de bani pe rechizitele noi. Contul bancar indicat în rechizitele noi este deschis de o firmă fantomă cu aceeași denumire ca și a partenerului de afaceri din străinătate. Imediat ce sînt transmise mijloacele bănești, contul bancar este închis.

Pentru a nu cădea în capcana acestor escroci, oamenii legii recomandă cetățenilor care duc corespondență de afaceri cu partenerii din străinătate prin utilizarea cutiilor poștale electronice să confirme inițial veridicitatea schimbărilor invocate prin intermediul convorbirii telefonice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?