X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Experți: Timoșenko nu poate spera la soarta lui Hodorkovski

25 dec. 2013,, 11:27   Externe
4125 3
Foto: narod.ru
Comentînd afirmațiile fostului magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, grațiat săptămîna trecută de președintele Putin despre posibila eliberare a fostului premier ucrainean Iulia Timoșenko, un număr de experți politici sînt înclinați să creadă că Timoșenko nu poate spera în curînd la soarta lui Hodorkovski.

"În condițiile revoluționare actuale nimeni nu o va elibera pe Timoșenko - a declarat analistul politic ucrainean Vadim Karasev, - avem noi Jocuri Olimpice în curînd ? Timoșenko a petrecut în detenție 10 ani ? Sau ea a declarat, direct sau indirect, că refuză de activitate politică ? "Karasev consideră că în Ucraina este "altă poveste" decît în Rusia, unde Putin își poate permite acum să "slăbească chingile".

Un alt expert, Mihail Pogrebinski, amintește că pentru eliberarea lui Timosenko nu există un temei legal.

Iar analistul politic Vladimir Fesenko spune că eliberarea fostului prim-ministru - nu este perspectiva anului viitor, însă dacă Ianukovici va vedea că grațierea lui Timoșenko va rezolva criza cu Occidentul, el ar putea-o ierta, dar asta se va întîmpla nu mai devreme de 2015, cînd el va merge la al doilea mandat prezidențial.

Amintim că recent, avocatul Iuliei Timoșenko,Serghei Sas, a declarat că deținuta cu greu stă așezată și îi poate fi atribuită invaliditatea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?