X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Consilierii municipali acuză primarul că nu doreşte să soluţioneze problema creditării SA „Termocom”

17 dec. 2013,, 16:13   Societate
3935 3
Foto: noi.md
Consilierii municipali îl acuză pe primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, de faptul că nu doreşte să soluţioneze problema obţinerii creditului de $20 milioane pentru restructurarea SA „Termocom”.

Solicitat de „Infotag”, şeful Comisiei pentru energetică, servicii tehnice, transport şi comunicaţii din cadrul Consiliului Municipal Chişinău (CMC), reprezentantul fracţiunii PCRM Victor Odobescu, a spus că „edilul de trei ori a declarat că CMC nu a acumulat cvorumul necesar, de 26 de voturi, pentru ca decizia să fie luată”.

Odobescu a subliniat că comuniştii sînt dispuşi să voteze, dar ar dori să ştie ce va fi cu cei peste o mie de angajaţi care vor fi reduşi în cazul restructurării întreprinderii.

Şeful comisiei consideră că Chirtoacă, în această situaţie de criză, este obligat să găsească limbaj comun cu reprezentanţii tuturor fracţiunilor din CMC.

Consilierul independent Teo Cîrnaţ este convins că, dacă CMC nu va soluţiona problema restructurării furnizorului de agent termic, acesta din urmă riscă să dea faliment.

„Chirtoacă, văzînd că fracţiunile nu pot găsi un numitor comun şi se ciocnesc de anumite neclarităţi politice, trebuie să facă în aşa fel, încît fracţiunile municipale să fie predispuse spre dialog. Chiar dacă nu va fi găsit un compromis, primarul trebuie să discute cu fiecare consilier în parte, să-l convingă. Dar acest fapt nu se întîmplă”, a subliniat Cîrnaţ, care consideră că „cu cît situaţia este mai rea, cu atît este mai bine pentru PCRM”.

Totodată, expertul consideră că, presaţi de conducerea partidelor şi opinia publică, consilierii vor vota proiectul miercuri, în cadrul următoarei şedinţe a CMC.

Cîrnaţ a spus că în cadrul şedinţei va insista în faţa colegilor săi ca ei să renunţe la achitarea compensaţiilor în valoare de 500 de mii de lei conducerii SA „Termocom” – întreprindere care se află în proces de insolvenţă.

„Aşa-numiţii «top-manageri» trebuie să plece, nu să profite de această situaţie. Ajunge!”, a spus consilierul independent.

Proiectul de reorganizare prevede fuziunea SA „Termocom” cu CET-1 şi CET-2. Banca Mondială este dispusă să ofere pentru realizarea proiectului un credit de $20 milioane. Proiectul însă trebuie aprobat de Consiliul Municipal, care deja de cîteva ori a amînat discutarea subiectului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?