X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Iușcenko: Ianukovici nu vrea soarta lui Lukașenko, activele și reședințele sale sînt în Occident

12 dec. 2013,, 12:06   Externe
4992 1
Foto: nr2.ru
Viktor Ianukovici și anturajul său nu sînt interesați în procesul de transformare a Ucrainei în Belarus și ruperea relațiilor cu Occidentul, consideră ex-președintele Ucrainei Viktor Iușcenko.

"Nu dați crezare miturilor Moscovei. Această politică nu are perspective, inclusiv politice. Ea aduce izolare. Uitați-vă la Belarus, uitați-vă la Armenia", - a declarat Iușcenko la un post de televiziune.

Iușcenko a subliniat că Ianukovici nu vrea să repete soarta lui Aleksandr Lukașenko, pe care Occidentul îl numește "dictator".

"Nu cred că-i place opțiunea Belarus. Oamenii despre care vorbim demult sînt integrați în Europa. Copiii lor demult studiază în Europa. Nimeni nu învață la Universitatea din Moscova, Patrice Lumumba sau Bauman. Cine și-a construit case pe Rubliovka ? Nimeni nu a construit din această cohortă.

Dacă acești oameni au active sub formă de sonde, combinate metalurgice, chimice în Rusia – eu înțeleg că aceasta îi motivează. Dar știu foarte bine că activele lor sînt în Occident. Reședințele – în Occident. Copiii lor – în Occident. Ei demult s-au integrat în Europa și trăiesc în Europa", - a subliniat Iușcenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?