X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Vladimir Voronin: Problema limbii este pusă în discuţie de politicieni, cu implicarea activă a mass-media

11 dec. 2013,, 10:35   Societate
2443 0
Foto: noi.md
„Problema denumirii limbii de stat în Moldova este pusă în discuţie de politicieni, implicînd activ în aceste procese sursele mass-media”, consideră preşedintele Partidului Comuniştilor, de opoziţie, Vladimir Voronin.

Potrivit agenţiei „Infotag”, răspunzînd la întrebările portalului de ştiri Unimedia.md, liderul comunist a atras atenţia asupra evenimentelor care au loc în aceste momente, cele mai critice pentru ţară.

„Imediat ce în societate încep a fi discutate subiectele denumirii limbii de stat – româna sau moldoveneasca, evenimente istorice cruciale, apartenenţa etnică a locuitorilor Republicii Moldova, în ţară se instaurează criza puterii”, a spus Voronin.

Deputatul a menţionat că în Moldova se vorbeşte limba moldovenească, iar în România – româna.

„În Republica Moldova, limba de stat este limba moldovenească, potrivit articolului 13 din Constituţie şi punctum!”, a spus liderul PCRM, adăugînd că presupusul referendum pentru aprecierea denumirii limbii de stat în Republica Moldova „nu va decide nimic şi nu va calma spiritele”.

„Dumneavoastră consideraţi că vorbiţi limba română, iar eu vorbesc limba mamei mele şi a bunicii – moldoveneasca – şi nimic nu va schimba aceasta. Nici plebiscitele, nici referendumurile”, a afirmat ex-preşedintele.

Voronin a reamintit că PCRM, fiind la putere timp de opt ani, niciodată nu a abordat subiecte precum apartenenţa lingvistică sau etnică a unui grup sau altul.

„De aceste subiecte se ocupă jurnaliştii lipsiţi de libertatea cuvîntului, care relatează, la comanda stăpînilor lor, în culori macabre tot ceea ce face opoziţia”, a mai spus Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?