X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Mai multe scoli din țară vor fi dotate cu mobilier școlar

8 dec. 2013,, 11:00   Societate
4614 2
Foto: voceadasarabiei.net
Mobilier școlar în valoare de peste 7 milioane de lei urmează a fi distribuit mai multor instituții de învățămînt din țară. Potrivit Ministerului Educației, beneficiare sînt școlile care au dat dovadă de angajament în procesul reformei de restructurare a rețelei școlare, transmite NOI.md.

Astfel, pînă la finele acestui an urmează a fi distribuite 2500 de dulapuri și 6500 de seturi de bănci și scaune pentru 13 mii de elevi. Dulapurile sînt destinate copiilor din clasele primare ca aceștia să poată să-și lase cărțile și lucrurile la școală pentru a micșora greutatea ghiozdanelor, iar băncile și scaunele sînt pentru elevii din toate clasele.

Instituțiile beneficiare au fost selectate de o comisie a Ministerului Educației fiind luat în calcul numărul de elevi în instituția de învățămînt, numărul elevilor care vin din alte localități, situația demografică din localitățile de reședință a instituțiilor, starea tehnică a mobilierului școlar și reușita școlară.

Printre instituțiile beneficiare se numără Liceul Teoretic ”Al. Pușkin” din Ungheni, Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din s. Iargara, r-nul Leova, Liceul Teoretic ”Hyperion” din s. Gura Galbenei, r-nul Cimișlia, Liceul Teoretic Țibirica din r-nul Călărași, Gimnaziul din satul Șișcani, r-nul Nisporeni, Liceul Teoretic ”Alexei Mateevici” din s. Căinari, r-nul Căușeni și Liceul Teoretic ”Alexandru Donici” din s. Ciuciuleni, r-nul Hîncești.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 7 milioane 715 mii de lei, banii fiind alocați din bugetul de stat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?