X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Politolog: Referendumul privind denumirea limbii de stat ar putea avea un rezultat contrar deciziei CC

6 dec. 2013,, 13:20   Societate
3567 4
Foto: arena.md
Dacă actuala guvernare va decide să organizeze un referendum pe marginea denumirii limbii de stat, rezultatele acestuia ar putea fi în defavoarea deciziei Curții Constituționale. Opinia aparține politologului Vasile Croitoru și a fost exprimată în contextul declarației liderului democraților precum că poporul este acel care trebuie să decidă ce limbă vorbește, transmite NOI.md.

Vasile Croitoru și-a argumentat poziția făcînd referire la ultimele sondaje care arată că aproape 60% dintre respondenți susțin că sînt moldoveni și vorbesc limba moldovenească. „Avînd în vedere faptul că intrăm într-un an electoral, nu cred că actuala guvernare va crea premise pentru organizarea acestui referendum. În plus, acesta ar putea avea un alt rezultat în raport cu decizia CC”, a precizat expertul.

Cît despre modificarea articolului 13 din Constituție de către Parlament, politologul, de asemenea, are îndoieli. „CC s-a expus, dar contează și decizia Parlamentului. Această modificare de Constituție nu va acumula 67 de voturi. 2014 va fi un an electoral și cel puțin PDM nu va accepta acest lucru”, a adăugat Vasile Croitoru.

Amintim că pe 5 decembrie, CC a decis că textul Declarației de Independență, care prevede că limba de stat este româna, prevalează în raport cu articolul 13 din Constituție care spune că limba de stat a Republicii Moldova este moldovenească.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?