X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

BERD va oferi Moldovei 5 milioane de euro pentru extinderea producției de cablaje pentru automobile

5 dec. 2013,, 12:48   Economie
3741 0
Foto: gazeta.ru
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va oferi companiei austriece ”Gebauer & Griller’s” un credit în mărime de 5 milioane de euro pentru extinderea în Republica Moldova a producției de cablaje pentru automobile, în particular, pentru cofinanțarea noii uzine a companiei, din Bălți, transmite NOI.md. Potrivit unui comunicat emis de BERD, costul proiectului se estimează la 18 mil. euro. Odată cu lansarea noii uzine, amplasată în zona economică liberă “Bălți”, în apropierea celor mai importanţi clienţi, compania va beneficia de costuri mai mici de transport şi producere şi va putea furniza producţia sa clienţilor în regim just-in-time (”tocmai la timp”).

Directorul executiv şi partenerul companiei ”Gebauer & Griller”, Friederike Jacquelin, a menționat că această susţinere din partea BERD consolidează decizia strategică de a-i urma pe cei mai importanți clienţi pentru a le livra în mod rapid și flexibil cabluri monofiliere. ”Vedem, de asemenea, un potențial semnificativ de creştere economică în această regiune şi ne dorim să fim parte la această creștere. Compania ”Gebauer & Griller” este mîndră pentru că a făcut acest pas important ce avansează extinderea noastră pe plan internațional”, a menționat Friederike Jacquelin.

La rîndul său, directorul BERD pentru ţările din Caucaz, Moldova și Belarus, Bruno Balvanera, a menționat că BERD este foarte mîndră de această investiție, deoarece aceasta este prima investiţie a BERD în sectorul auto din Moldova, care va ajuta să fie implementate know-how, inovații și să fie dat un impuls important industriei producătoare, care deocamdată este un sector restrîns în Moldova.

Potrivit oficialului BERD, aceasta va ajuta ţara să atragă investiţiile străine atît de necesare, generînd locuri de muncă şi încurajînd competiţia. În plus, investiţia este direcționată în afara Chişinăului și va stimula creşterea economică în regiunile mai puţin dezvoltate.

Concernul austriac ”Gebauer & Griller Kabelwerke GmbH” a fost fondat în anul 1940 și produce cablaj pentru industria auto, dar şi alte industrii. Concernul operează în Austria, Cehia, India, Mexic, Slovacia şi SUA, iar acum şi în Moldova, unde recent a lansat procesul de producere și urmează să atingă capacitatea deplină către luna septembrie a anului 2014.

BERD este cel mai mare investitor în Republica Moldova. De la începutul activității sale, anul 1994, Banca a semnat peste 100 de proiecte de investiții în țară în domeniul energiei, transporturilor, antreprenoriatului agricol, industriei și sectoarelor bancare, în volum de peste 900 de milioane de euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?