Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dmitri Medvedev: Rusia urmăreşte îndeaproape evenimentele din Ucraina

4 dec. 2013,, 17:55   Externe
4720 0
Foto: yugopolis.ru
Premierul rus, Dmitri Medvedev, a anunţat, miercuri, la Moscova, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul ucrainean, Serghei Boiko, că evenimentele din Ucraina reprezintă o problemă internă, însă Rusia urmăreşte îndeaproape ceea ce se întîmplă la Kiev, relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

Dmitri Medvedev a subliniat că stabilitatea şi ordinea trebuie neapărat asigurate în Ucraina, în pofida "sezonului politic activ".

"În prezent, aveţi un sezon politic destul de activ. Noi urmărim îndeaproape ceea ce se întîmplă. Dar, bineînţeles, aceasta este o problemă internă a Ucrainei, deşi este foare necesar ca în ţară să existe stabilitate şi ordine", s-a adresat Medvedev lui Boiko.

Ucraina rămîne "un partener strategic important", a adăugat premierul rus.

Serghei Boiko se află la conducerea unei delegaţii ucrainene la Moscova, unde poartă consultări în vederea consolidării cooperării cu partea rusă, fiind mandatat în acest sens de preşedintele Viktor Ianukovici, a anunţat ministrul ucrainean de Externe, Leonid Kojara, citat de Itar-Tass.

O altă delegaţie ucraineană, condusă de vicepremierul Serghei Arbuzov, se va deplasa "în viitorul apropiat" la Bruxelles, unde va aborda aspecte legate de procesul de integrare al Ucrainei în UE, a anunţat Kojara.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?