X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Moldova şi Ungaria au semnat un acord de protecţie socială a cetăţenilor

29 noi. 2013,, 10:57   Societate
2505 0
Foto: noi.md
Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc legal în Ungaria de la începutul anului 2014 vor putea beneficia de ajutor social. Acest subiect a fost discutat joi, în cadrul ceremoniei de semnare a Acordului de securitate socială între Republica Moldova şi Ungaria.

Potrivit agenţiei "Infotag", ministrul muncii, protecţiei sociale şi familiei, Valentina Buliga, a comunicat după ceremonie că în Ungaria muncesc legal în jur de 300 de cetăţeni ai Moldovei.

"Conaţionalii noştri, oriunde s-ar afla, trebuie să se simtă în siguranţă. Datorită acordului semnat astăzi cu ambasadorul Ungariei în Moldova, Matyas Szilagyi, care speră că va fi ratificat pînă la finele anului, moldovenii vor putea primi indemnizaţii în Ungaria de la începutul anului viitor", a spus ministrul.

"Acest acord vizează pensiile de invaliditate şi de vîrstă. Pînă acum acorduri similare au fost semnate cu Portugalia, Polonia, România, Bulgaria, Belgia, Estonia, Luxembourg, Cehia şi Austria", a comunicat Valentina Buliga.

Diplomatul ungar a menţionat că plăţile efectuate de muncitorii moldoveni din Ungaria vor fi transferate în Moldova şi viceversa.

"Deja de 20 de ani Ungaria a recunoscut independenţa Republicii Moldova şi continuăm să susţinem şi să ajutăm Moldova în cursul ei european", a spus ambasadorul, exprimîndu-şi speranţa că Moldova va parafa la Vilnius Acordul de Asociere cu UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?