X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Politolog: Republica Moldova va adera la UE în maximum 10-15 ani

27 noi. 2013,, 15:15   Politică
7766 2
Foto: noi.md
Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană în maximum 10-15 ani. Opinia aparține analistului politic Anatol Țăranu și a fost făcută astăzi pentru NOI.md în contextul recentei declarații a deputatului comunist Grigore Petrenco precum că Moldova nu va adera la UE în următorii 30-40 de ani.

Anatol Țăranu a calificat declarația deputatului PCRM ca fiind lipsită de logică. ”Este o declarație tendențioasă. Republica Moldova deja se integrează în familia europeană, avînd în vedere pașii pe care i-a făcut pînă în prezent și în special summitul de la Vilnius. Faptul că în prezent nu există niciun document care ar garanta aderarea Republicii Moldova la UE nu înseamnă că în viitorul apropiat ele nu vor apărea”, a menționat analistul politic.

În opinia politologului, Moldova are șanse să adere la UE cel mult pînă în anul 2030. ”Totul depinde de modul în care vor evolua lucrurile pe intern și vor fi implementate reformele în stat. Dar avînd în vedere experiența altor state membre UE, printre care România, eu cred că Republica Moldova va deveni membră cu drepturi depline în următorii 10-15 ani”, a precizat Anatol Țăranu.

Amintim că zilele acestea deputatul comunist Grigore Petrenco a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că șansele Republicii Moldova de a adera în următorii ani la UE sînt limitate din considerentul că în prezent nu există niciun document care ar prevedea anumite garanții la acest capitol.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?