X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

În Republica Moldova se judecă conform intereselor personale – declarație (VIDEO)

26 noi. 2013,, 12:30   Societate
3570 1
Foto: noi.md
Republica Moldova are cel mai mic fond de subvenționare comparativ cu alte state din regiune. Circa 80% din subvenții au caracter investițional și nu există o stabilitate în structură și condițiile de alocare a banilor pentru agricultură. Informația a fost făcută publică astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către copreședintele Partidului Popular din Moldova, Valeriu Cosarciuc, transmite NOI.md.

Valeriu Cosarciuc informează că deși 68% din volumul producției globale agricole este asigurat de gospodăriile țărănești, lor le revine doar 20% din totalul fondului de subvenționare, restul revenind întreprinderilor agricole mari. ”Agricultura trebuie să fie o ramură strategică în relansarea economiei naționale. Nouă ni s-a promis că vor avea loc modificări rapide în acest sens, dar se pare că guvernarea noastră are alte planuri. În Republica Moldova nu se judecă conform legii, ci conform intereselor personale ”, a precizat Cosarciuc.

În acest sens, PPRM va insista în continuare pe majorarea Fondului de subvenționare pînă la 1,5 miliarde de lei, adoptarea legii cu privire la garantarea creditului agricol, scutirea de taxe și impozite la inițierea afacerii, acordarea primei de instalare pentru tinerii fermieri de 2 mii de euro, majorarea compensațiilor de subvenționare cu 30% pentru fermierii tineri, introducerea impozitului unic în agricultură, eliminarea tuturor barierelor în export etc.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?