Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Kliciko a explicat de ce Ianukovici nu este interesat de Europa

26 noi. 2013,, 01:29   Externe
19100 14
Foto: mignews.com
Președintele ucrainean Viktor Ianukovici nu este interesat de Europa, dar nici nu vrea să se alăture Rusiei, a declarat liderul partidului "UDAR" Vitali Kliciko într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Nu Ucraina îi întoarce spatele Europei, ci guvernul - a declarat Kliciko. -Sîntem dezamăgiți, am fost înșelați. Speram în reforme, prin care țara noastră s-ar putea integra în Europa. În domeniul justiției, în domeniul aplicării legii, luptei împotriva corupției ... Guvernul promite o viață mai bună, dar, în realitate, corupția înflorește, investițiile părăsesc țara, economia este în declin".

"În cadrul sistemului actual aceste persoane au posibilitatea de a acumula sume enorme - a declarat Kliciko despre Ianukovici și anturajul său, explicînd refuzul Kievului de a se apropia de UE. – Ucraina este una dintre cele mai corupte țări din Europa, iar integrarea europeană ar fi cerut reforme, care ar putea împiedica regimul să-și realizeze afacerile tenebre. Deaceea, Ianukovici nu este interesat de Europa. Nici să se alăture Rusiei el nu vrea, căci în Imperiul Rus este un singur țar, ceilalți sînt guvenatori. Dar acum Ianukovici are o problemă: economia este la pămînt, iar el are nevoie urgent de bani și eu bănuiesc că rușii i-au făcut o ofertă foarte bună".

Reporterul publicației l-a întrebat de două ori pe Kliciko dacă se poate vorbi despre începutul unei noi "Revoluții portocalii". El a răspuns evaziv: " Eu nu sînt pregătit să răspund la această întrebare", relatează InoPressa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?