X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Ghimpu: Credeam că a trădat doar Filat, dar am înțeles că este și mîna lui Plahotniuc (VIDEO)

25 noi. 2013,, 12:03   Politică
5740 7
Foto: noi.md
La jumătate de an de la înlăturarea Partidului Liberal (PL) de la guvernare, liderul PL, Mihai Ghimpu, l-a acuzat deschis de complicitate la această faptă pe prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. În cadrul unei conferințe a Organizației teritoriale PL Ialoveni, Mihai Ghimpu a declarat că vina o poartă atît liderul PLDM, Vladimir Filat, cît și prim-vicepreședintele PDM, Vladimir Plahotniuc.

„Eu credeam că a pus mina ca să trădeze nu doar Moscova, dar și Filat prin intermediul celor 7. După ce a fost la Ialoveni, am înțeles că aici este mina PD-ului a lui Plahotniuc, Lupu, Diacov, a fiecăruia în parte. Eu am avut discuții cu Lupu și l-am întrebat cum facem, dar el mi-a dat asigurări că raionul rămîne al PL-ului, ca mai apoi sa-mi spună că ”au venit ai noștri”… Să știți că în politică nu există prietenie – există interes, de a folosi oamenii, de a se îmbogăți...”, a spus Ghimpu, iar peste cîteva secunde a solicitat tuturor celor prezenți în sală să nu înregistreze discursul său.

În același timp, într-un comunicat de presă al formațiunii se menționează că în cadrul aceluiași eveniment Mihai Ghimpu a mai precizat că denunțarea Acordului AIE-2 a avut două scopuri principale – să împiedice sau cel puțin să amîne semnarea Acordului de asociere cu UE și izolarea lui Mihai Ghimpu prin scoaterea de la guvernare a Partidului Liberal.

Menționăm că după denunțarea Acordului AIE 2 de către PLDM, în alianță s-au început certuri, care au provocat demisia guvernului, demisia președintelui parlamentului. Ulterior PLDM, PDM și un grup format din șapte deputați PL, numit grupul liberal-reformatorilor, au format Coaliția de Guvernare Pro-Europeană, iar PL a fost exclus din actul guvernării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?