X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Leancă comentează decizia Ucrainei de a suspenda procesul de semnare a Acordului de asociere cu UE

22 noi. 2013,, 12:19   Politică
5615 6
Foto: noi.md
Decizia Ucrainei de a suspenda procesul de semnare a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană complică lucrurile pentru Republica Moldova în ce privește soluționarea conflictului transnistrean. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la JurnalTV de către premierul Iurie Leancă, transmite NOI.md.

”Transnistria se află pe perimetrul estic al Republicii Moldova, adică între noi și Ucraina. În momentul în care noi intrăm în zona de liber schimb și dacă Ucraina ar fi făcut același lucru, am fi creat un spațiu care s-ar fi ghidat exact de aceleași reguli, astfel încît capacitatea de rezistență a celor de la Tiraspol ar fi mult mai mică de a aplica aceleași reguli și aceleași standarde în regiunea transnistreană. Sigur că această decizie puțin nuanțează realitățile, dar nu va afecta relația dintre noi și Kiev”, a declarat Iurie Leancă.

Totodată, premierul susține că suspendarea semnării acordului de către Ucraina are și un avantaj pentru Republica Moldova. ”Un deputat din Parlamentul European scria acum o săptămînă pe contul său de Twitter că, dacă Ucraina nu va semna acordul, UE va trebui să ofere o perspectivă clară Republicii Moldova”, a subliniat Iurie Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?