Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Personalul Consiliului Concurenţei va fi mărit pînă la 135 de persoane

22 noi. 2013,, 10:19   Societate
2091 0
Foto: moldova-suverana.md
În anul 2014 numărul angajaților Consiliului Concurenței va fi mărit pînă la 135 de persoane. Un proiect în acest sens a fost aprobat joi de parlament, în prima lectură.

Potrivit "Infotag", autorul acestei hotărîri, liberal-democratul Veaceslav Ioniță, a spus că "pînă în anul 2014, guvernul va aloca 13 milioane de lei instituției de stat și va soluționa problema încăperilor pentru activitatea consiliului".

"Un asemenea număr de salariați este justificat pe deplin. Noi vom asigura condițiile necesare pentru buna desfășurare a lucrului consiliului, care este o structură importantă în activitatea economică a Republicii Moldova", consideră liberal-democratul.
Opoziția parlamentară, reprezentată de comuniști și liberali, a criticat dur proiectul, spunînd că "se creează impresia că cineva vrea să-şi angajeze la serviciu colegii de partid, în legătură cu campania electorală care se apropie."

"Un asemenea proiect este prea luxos pentru săraca Moldovă. Poate ar trebui să fie revizuit și să nu ne grăbim cu adoptarea acestuia", a declarat liberalul Valeriu Munteanu.
Și comuniștii consideră că numărul membrilor Consiliului Concurenței este exagerat.

"Chiar și în cadrul ministerelor sînt mai puţini angajaţi. De exemplu, la Ministerul Sănătății – 84, Ministerul Educației ‒ 98, iar la Ministerul Culturii – 45. De unde vine necesitatea unui consiliu atît de numeros?" s-a întrebat deputatul comunist Galina Balmoș.

Colegul ei Veaceslav Bondari a spus că "toată lumea știe cărui partid i se supune Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei".

"Mulți concurenți de pe piață sînt eliminaţi în interesul firmelor deținute de către liderii PDM. Nouă ne sînt clare prioritățile voastre", a spus el.

Consiliul Concurenței este un organ care asigură respectarea și punerea în aplicare a legislației în vigoare din domeniul concurenței. El a fost creat în anul 2000, însă abia în anul 2007 au fost stabilite împuternicirile și funcțiile acestuia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?