X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Iurie Leancă: După parafarea Acordului de asociere cu UE Moldova va desfășura consultări cu Rusia

20 noi. 2013,, 11:48   Societate
3026 1
Foto: noi.md
Moldova şi Rusia au convenit asupra unor consultări după parafarea de la finele lunii noiembrie a Acordului de asociere cu UE. Potrivit agenţiei "Infotag", anunțul a fost făcut de premierul Iurie Leancă în interviul acordat agenţiei de presă din Rusia "Ria-News".

"Consultările sînt necesare pentru a explica cît mai bine situaţia. Cînd am început discuţiile privind crearea zonei de liber schimb cu UE, la acel moment exista o zonă funcţională a comerţului liber în cadrul CSI", a spus Leancă, menţionînd că atunci partea moldovenească a efectuat o analiză detaliată pentru depistarea divergenţelor.

Potrivit oficialului, divergenţe, în principiu, nu trebuie să existe.

"În primul rînd, toţi sîntem membri ai OMC. În al doilea rînd, unul dintre principiile de bază ale aderării la zona de liber schimb cu UE este aşa-numita perioadă de tranziţie. Ceea ce înseamnă că în decurs de 7-10 ani există posibilitatea de adaptare la noile cerinţe", a explicat Leancă.

Premierul a subliniat interesul Chişinăului pentru desfăşurarea în perioada de tranziţie a consultărilor cu colegii ruşi.

"Haideţi să ne aşezăm şi să ascultăm ce au de spus colegii noştri ruşi şi să încercăm să înţelegem care sînt problemele văzute de ei şi să facem acest lucru într-un mod civilizat. Sînt sigur că vom găsi un compromis", a spus Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?