X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Snegur și Lucinschi au semnat Pactul pentru o Moldovă europeană

19 noi. 2013,, 15:40   Politică
4025 8
Foto: tribuna.md
Pactul responsabilităţii naţionale pentru o Moldovă europeană a fost semnat astăzi de ex-preşedinţii Republicii Moldova: Mircea Snegur şi Petru Lucinschi, transmite PLDM.

Primul preşedinte al Republicii Moldova a declarat că însăşi denumirea documentului indică asupra importanţei acestuia.

“Documentul nu este unul simplu, se numeşte ”Pactul responsabilității naţionale. Eu am simţit această responsabilitate din primele zile de după proclamarea Independenţei, odată ce Republica Moldova şi-a propus integrarea europeană în calitate de vector prioritar. În aceste zile de pînă la summitul de la Vilnius, dar şi după, noi trebuie să fim toţi într-un gînd şi să contribuim la susţinerea politicii actualei guvernări vizavi de asocierea Republicii Moldova cu UE”, a menţionat Mircea Snegur.

Ex-preşedintele Petru Lucinschi a ţinut să accentueze nevoia de consolidare a societăţii în jurul ideii naţionale de integrare europeană.

”Moldova, dacă o luăm de la rădăcinile cele mai vechi, pentru prima dată are posibilitatea de a alege să meargă într-o comunitate cu valori. Ţările care au intrat în UE o duc bine. Aceasta nu înseamnă că sîntem contra cuiva. Noi vrem să prelungim relaţiile foarte bune şi cu vecinii, şi cu Rusia. Dar noi sîntem cei care trebuie să ne facem ţara. Noi trebuie să muncim, să ne organizăm, să acceptăm ce este mai modern în viaţă, ce este mai de folos oamenilor şi să mergem înainte. Îi chem pe toţi să consolidăm societatea şi să punem umărul pentru a transforma ţara într-un stat prosper”, a spus Petru Lucinschi.

Amintim că inițiativa semnării Pactului responsabilităţii naţionale pentru o Moldovă europeană a fost lansată de PLDM pe 18 noiembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?