X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Corman despre acțiunile Moldovei în cazul în care Ucraina nu va semna acordul de asociere

18 noi. 2013,, 13:00   Politică
6138 9
Foto: trm.md
Republica Moldova va continua să implementeze toate cerințele pentru ca să se apropie de Uniunea Europeană. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele parlamentului, Igor Corman, solicitat să comenteze dacă va influența cumva și asupra Moldovei nesemnarea de către Ucraina a Acordului de asociere cu UE.

"Moldova are agenda proprie și agenda este bine cunoscută. Noi sîntem fermi în tendinţa noastră de a parafa acest acord la Vilnius, de a-l pregăti pentru semnare. Este agenda noastră, pe care o monitorizăm mai departe, pe care mergem, indiferent de alte evoluţii în relaţiile cu alte ţări", a subliniat Corman.

Săptămîna trecută un deputat polonez din Parlamentul European a declarat că preşedintele Ucrainei, Victor Ianukovici, a decis să nu semneze Acordul de asociere cu Uniunea Europeană la summitul de la Vilnius.

În același timp, șefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, şi-a exprimat speranţa că Ucraina va semna Acordul de asociere cu UE la apropiatul Summit al Parteneriatului Estic de la Vilnius (28-29 noiembrie).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?