X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ucraina a sistat procurarea gazelor naturale rusești din cauza insuficienței de bani

12 noi. 2013,, 14:00   Externe
3648 0
Foto: vkurse.ua
Ucraina a sistat procurarea gazelor naturale din Rusia din cauza insuficienței mijloacelor financiare a companiei ”Naftogaz Ukrainî”, a declarat președintele Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, Igor Finoghenov.

Această opinie a fost exprimată în fața jurnaliștilor în cadrul celei de-a VIII-a Conferințe internaționale privind procesele de integrare eurasiatică, relatează Ukrinform.

”Această problemă tradițional este legată și de faptul că nu toți consumatorii din Ucraina achită conștiincios consumul de gaze naturale, îndeosebi, aceasta se referă la gospodăria locativ-comunală, care este serios subvenționată, iar bugetul Ucrainei nu dispune de mijloace suficiente. Astfel, ”Naftogaz Ukrainî” nu primește bani de la consumatori și, respectiv, nu poate achita datoriile față de ”Gazprom”, a menționat Finoghenov.

Potrivit sursei citate, în spațiul postsovietic nu doar Ucraina subvenționează gospodăriile locativ-comunale, ci și alte state.

Potrivit lui Finoghenov, după semnarea Acordului de asociere cu UE autoritățile ucrainene vor fi nevoite să treacă la prețuri de piață la resursele energetice, ceea ce va cauza scumpirea serviciilor comunale de cîteva ori.

”Populația Ucrainei va simți acest lucru, însă asta va stabili relații normale de piață între consumatori și furnizorii de resurse energetice”, a menționat președintele Băncii Eurasiatice de Dezvoltare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?