Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Cetățenii din stînga Nistrului nu vor fi sancționați la traversarea frontierei de stat

9 noi. 2013,, 15:00   Societate
3797 0
Foto: noi.md
Locuitorii regiunii transnistrene care călătoresc în baza paşapoartelor străine nu vor mai fi sancţionaţi la traversarea frontierei de stat a R. Moldova. Biroul de comunicare al Guvernului transmite că decizia autorităţilor constituie o contribuţie practică în reducerea barierelor administrative şi asigurarea libertăţii circulaţiei populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului, transmite NOI.md.

Autorităţile abilitate au elaborat un mecanism de implementare a acestor modificări, inclusiv principalele criterii care ar putea confirma reşedinţa permanentă a persoanei în regiunea transnistreană. Astfel, Poliţia de frontieră va lua în calcul informaţiile conţinute în documentele de călătorie, inclusiv ştampilele de evidenţă consulară, însemne care indică faptul că documentul a fost eliberat de o misiune diplomatică străină acreditată pe teritoriul Republicii Moldova ş. a. Este prevăzută şi procedura îndeplinii unei declaraţii pe proprie răspundere cu privire la reşedinţa în regiunea transnistreană, fiind asigurată astfel flexibilitatea mecanismului de implementare.

Anterior, la traversarea frontierei de stat a R. Moldova, locuitorii regiunii transnistrene care deţin paşapoarte străine erau trataţi egal cu cetăţenii străini din afara ţării, fiind sancţionaţi în cazul constatării încălcărilor regimului de şedere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?