Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Ministerul Economiei va prezenta întreprinderile scoase la licitaţie

8 noi. 2013,, 09:00   Economie
4430 3
Foto: noi.md
Ministerul Economiei şi Organizaţia pentru Atragerea Investiţiilor şi Promovarea Exportului din Moldova (MIEPO) vor desfăşura pe data de 12 noiembrie la guvern o masă rotundă pentru investitori, la care vor fi prezentate întreprinderile propuse pentru privatizare.

La şedinţă, de asemenea, sînt invitaţi reprezentanţii misiunilor diplomatice străine acreditate în Moldova, băncilor, companiilor de brokeraj.

Anterior "Infotag" a comunicat că de pe 27 noiembrie pînă pe 20 decembrie, în Moldova va avea loc prima de la începutul anului rundă de privatizare, care include concursuri investiţionale şi comerciale, de asemenea, licitaţii "cu strigare" şi "cu reducere".

În lista obiectelor propuse pentru privatizare figurează zeci de loturi, complexe imobiliare, construcţii neterminate, dar și pachete de acţiuni deţinute de stat. Suma iniţială comună este de peste 1 miliard de lei. Marea parte a loturilor deja de cîteva ori a fost propusă pentru privatizare, însă fără succes.

Veniturile la bugetul Moldovei din urma privatizării şi vînzării proprietăţii publice în 2013 sînt estimate la 260 mil. lei – la fel ca şi în 2012. Însă anul precedent veniturile au constituit mai puţin de 140 mil. lei ($11,5 mil.), cu toate că au avut loc mai multe licitaţii, concursuri comerciale şi investiţionale, la care au fost propuse proprietăţi publice în valoare de miliarde de lei. De asemenea, nu au fost acumulate veniturile planificate de pe urma privatizării pentru anii 2009, 2010 şi 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?