X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Florin Constantinescu: După aderarea R.Moldova la UE investiţiile străine vor creşte semnificativ

6 noi. 2013,, 12:01   Societate
7966 5
Foto: realitatea.net
După aderarea Moldovei la UE în ţară vor începe să vină mulţi investitori cu surse financiare enorme. Opinia aparține vicepreşedintelui Senatului României, co-preşedintelui Comisiei comune pentru integrare europeană între Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, Florin Constantinescu.

Potrivit Agenţiei "Infotag", oaspetele român a participat marţi la a treia reuniune a CCIE, în cadrul căreia a anunţat despre intenţia României de a continua susţinerea Moldovei în procesul de integrare europeană. Potrivit lui, parafarea acordurilor cu UE cu eventuala semnare a acestora vor aduce beneficii pentru Moldova.

"Procesul integrării Moldovei în UE este foarte important. Salutăm faptul că aţi decis să continuaţi această cale. Şi noi am trecut prin această etapă şi în România au existat sceptici care preferau altă cale de dezvoltare a ţării", a spus acesta.

Potrivit vicespicherului , "faptul că România a aderat la UE în 2007 a demonstrat întregii naţiuni ce înseamnă să fii cetăţean al UE".

"Pentru apropierea de UE Moldova trebuie să facă anumite modificări în legislaţie şi aici putem să ne împărtăşim experienţa. În asimilarea fondurilor europene, de asemenea, puteţi să vă bazaţi pe noi, important este să spuneţi ce vă interesează şi vă vom oferi informaţia necesară. Veţi fi uimiţi, cum munca de acum va influenţa proiectele investiţionale de mai tîrziu. Mulţi investitori europeni cu mare plăcere vor veni în Moldova cu surse financiare impresionante", este convins Constantinescu.

Copreşedintele comisiei din partea Moldovei, liberal-reformatoarea Ana Guţu, le-a mulţumit colegilor români pentru susţinerea acordată, subliniind că experienţa şi ajutorul României vor fi de folos Moldovei în astfel de domenii ca educaţia, securitatea energetică şi repartizarea corectă a surselor financiare europene.

CCIE a fost creată în aprilie 2010, la Bucureşti. Prima şedinţă a comisiei a avut loc la Chişinău pe 20 martie 2012. Atunci membrii comisiei au examinat domeniul integrării europene a R.Moldova şi au adoptat Rezoluţia de sprijin politic al Republicii Moldova pentru aderare la UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?