Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Plugaru: Arestarea lui Ghelici este un scandal internațional

1 noi. 2013,, 13:25   Societate
5548 6
Foto: noi.md
Președintele Asociației obștești ”Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, trebuie eliberat imediat, iar judecătorul care a decis arestarea lui trebuie suspendat din funcție, consideră ex-ministrul securității naționale al R. Moldova, Anatol Plugaru. În opinia lui, judecătorul a încălcat legea prin aresterea lui Ghelici, deoarece acesta deține pașaport diplomatic, care confirmă că președintele Asociației ”Moldova Mea” este ambasador al Organizației Internaționale pentru Dezvoltare Economică în RM. Pașaportul a fost demonstrat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către feciorul activistului, Serghei Ghelici.

”Este un caz unic în istoria omenirii, cînd este arestat un diplomat. Conform Convenției cu privire la statutul de diplomat, el nu numai că nu poate fi arestat, dar nici măcar reținut, chiar dacă a comis o infracțiune. Consiliul Superior al Magistraturii trebuie imediat să reacționeze la situația creată și să-l suspendeze pe judecător, iar statul trebuie să-și ceară scuze de la Ghelici. În Moldova sînt arestați diplomați, iar asta e un scandal internațional!”, a menționat Plugaru.

După ce a studiat dosarul lui Ghelici, Plugaru afirmă că este vorba despre niște documente care nu conțin nicio dovadă sau mărturie concludentă, care să demonstreze vinovăția lui Ghelici. ”Este absolut evident că dosarul este fabricat, iar noi avem de a face cu o bandă compusă din procurori, magistrați, avocați, colaboratori ai MAI, care se supun partidelor aflate la guvernare. Iar Ghelici este unul din acei cetățeni care critică fără teamă și argumentat această putere”, a menționat Plugaru.

Potrivit lui Serghei Ghelici, care a dat citirii adresarea tatălui său, arestarea lui Fiodor Ghelici a fost o măsură întreprinsă cu scopul de a elimina o persoană incomodă, iar numirea lui în calitate de ambasador al Organizației Internaționale pentru Dezvoltare Economică în RM a fost ”ultima picătură pentru cei care l-au săpat”. ”Filat a dorit prin orice metode să-și încadreze omul său în reprezentanța organizației în Moldova, pentru a ține sub control întreaga asistență financiară acordată pentru realizarea proiectelor pentru dezvoltarea economică a Moldovei”, a spus Serghei Ghelici.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?